25 Aralık 2011 Pazar

Kandırılmayın!

   Son dönemlerde radyasyon etkisini azalttığı için dikkatleri çeken kaktüslerimizin bir canlı olduklarından bahsedeceğim. Bir kişinin okuması bile anlatacaklarımın o bir kişinin çevresini, onların çevrelerini derken ulaşmak istediklerimize götürür bizleri.
  Gelelim konumuza; marketlerde, çiçeklere en iyi bakmaları gereken yerler; çiçekçilerimizde, bu çiçekleri yetiştiren ve dağıtan seraların bazılarında görüyoruz ki kuru çiçekleri kaktüslerimize silikon gibi malzemelerle yapıştırıp satışı arttırılmaya hedefleniyor.  Oysa ki kaktüslerimizin kendi çiçekleri, en az diğer bütün çiçekler kadar güzeller. Ve bilinenin aksine iyi bakıldığında muhteşem çiçeklere boğuyorlar sizleri.

  Ülkemizde yaptığı işi benimseyip, gerçekten o işe gönül veren o kadar az iş yeri ve hatta birey var ki. Bir canlı satıyorsunuz ve o canlıyı cazip hale getirebilmek için hastalanıp, sattıktan sonra ölecek duruma getirmekten çekinmiyorsunuz. Bazen bu adamların bu işi yapmamaları için aynı muameleyi hak ettiklerini düşünüyorum şahsen. Alacaksın silikon tabancasını, ne kadar kuru çiçek varsa yapıştıracaksın kafasına kafasına. Bazılarını da aynı onların yaptığı gibi saplayacaksın derisine. Kaktüslerin suyunun bizim için kanımız ne kadar önemli ise o kadar önemli olduğunu anlayacaklar o zaman.

  Bir canlıyı bayram, yeni yıl gibi özel günlerde kuru, renkli çiçeklerle süsleyen, onların bu şekilde sıcak silikonlarla zarar görmelerini umursamayan, güttüğü ticari amaçlarla bu hale getiren bütün çiçek satıcılarını kınıyorum. Kınamanızı diliyorum. Lütfen satın aldığımız kaktüslerin üzerindeki çiçeklerin gerçek olup olmadığına dikkat edelim. Bu insan denen zavallıların kaktüslere yaptıklarını engelleyebilmek için  amigoya dönüştürülmüş, üzerilerine kuru çiçekler yapıştırılmış kaktüsleri almayınız.



LÜTFEN KAKTÜSLERE YAPILAN BU EZİYETİ HOŞ GÖRMEYİNİZ!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder